Dobrý žulový dřez do kuchyně - který vybrat? 5 nejdůležitějších vlastností - Mexen Czech Republic

CS

CS

Dobrý žulový dřez do kuchyně - který vybrat? 5 nejdůležitějších vlastností

Dobrý žulový dřez by měl být: elegantní, trvanlivý, odolný vůči vysokým teplotám, odolný proti mechanickému poškození a snadno čistitelný. Tímto způsobem bychom mohli odpovědět na otázku položenou v názvu co nejrychleji. Je však známo, že s výběrem vhodných kuchyňských doplňků a nejen těch, by se nemělo spěchat. Zveme vás, abyste se seznámili s vlastnostmi žulových dřezů, na které je dobré pamatovat.

Žulový dřez, tedy vlastně jaký?

Žulové dřezy jsou velmi oblíbené a patří do kategorie velmi oblíbených dřezů. Svoji popularitu vděčí elegantnímu vzhledu, trvanlivosti a relativně rozumné ceně. Žulové dřezy vznikají kombinací křemenných písků, žulového nebo mramorového drtiva a polymerových pryskyřic. V závislosti na tom, jakou technologii používají výrobci, se poměry mezi těmito složkami mohou lišit. Nejlepším výběrem bude žulový dřez složený z 80% drtiva a 20% pryskyřic – složení jednotlivých dřezů by mělo být na obalu.

Kombinace přírodního kamene a syntetické pryskyřice umožňuje vytvořit materiál s výjimečnou trvanlivostí. Neméně důležité je také to, že můžete ho barvit v hmotě, což znamená, že žulové dřezy mohou být vyráběny v široké škále barev. Díky tomu by nalezení žulového dřezu, který vyhovuje výzdobě vaší kuchyně, nemělo být vůbec problémem.

Trvanlivost a odolnost – nejdůležitější vlastnosti žulových dřezů

Proč se vyplatí vybrat žulový dřez? Protože je to řešení s mnoha výhodami, nejsou jen elegantní, ale především velmi trvanlivé. Povrch žulového dřezu se vyznačuje vysokou odolností proti mechanickému poškození. Neobyčejná trvanlivost činí, že žulové dřezy mohou sloužit po dlouhá léta, a přitom vypadají skvěle. Je také dobré pamatovat na to, že jsou odolné vůči vysokým teplotám, takže do nich můžete bez obav vylévat vodu z čerstvě uvařených brambor nebo těstovin.

Žulové dřezy jsou velmi odolné vůči poškrábání, ale je třeba pamatovat na to, abyste do nich z velké výšky neházeli příbory nebo jiné příslušenství. Dále je dobré věnovat pozornost tomu, abyste při mytí těžkých nádob nebo ocelových hrnců nepřesouvali je příliš energicky po dně komory dřezu. V případě poškrábání žulového dřezu je možné škrábance odstranit pomocí vhodných přípravků dostupných v každém stavebním obchodě.

dřez v kuchyni

Jak se starat o žulový dřez?

Bez ohledu na to, zda se rozhodnete pro kovový, keramický, nebo zmiňovaný žulový dřez, musíte pamatovat na jeho správnou péči. Díky tomu bude skutečnou ozdobou vaší kuchyně. Žulový dřez je velmi snadno udržovatelný v čistotě, nemusíte na něj používat zvláštní přípravky, stačí pouze obyčejný prostředek na mytí nádobí. Nicméně je dobré čas od času otřít jeho vnitřek trochou jedlého oleje, čímž impregne povrch dřezu.

Nečistoty usazené na stěnách žulového dřezu lze snadno odstranit pomocí teplé vody a měkké houby, nepoužívejte k tomu ostré drátěnky ani čisticí pomůcky z tvrdého plastu. K mytí dřezu nepoužívejte krémy s obsahem abrazivních granulí, jeho povrch by tím mohl být poškozen. Žula je odolná proti zabarvení, ale pokud máte bílý dřez, je dobré dávat pozor na to, aby produkty silně barvící, jako je káva, čaj nebo řepa, zůstávaly v něm co nejkratší dobu.

Nejdůležitější vlastnosti žulového dřezu – shrnutí

Zařizování kuchyně vyžaduje hodně přemýšlení, zejména pokud vám záleží na výjimečném efektu. Je však dobré věnovat pozornost nejen vzhledu, ale také trvanlivosti produktu. Na trhu jsou dostupné keramické dřezy, modely z nerezové oceli a žulové kuchyňské dřezy. Výběr je na vás. V moderních kuchyních se skvěle hodí žulový. Moderní design a odolnost vůči vnějším vlivům činí, že je to skvělé řešení pro každou kuchyň.

Související produkty

Nabíjení ...